İklim KriziManşet

İklim eyleminde Fonda’ya destek veren Joaquin Phoenix ve Martin Sheen tutuklandı

0

Oscar ödüllü oyuncu Jane Fonda‘nın iklim aktivisti Greta Thunberg‘e destek olmak üzere, ekim ayında Washington‘da başlattığı  ve her hafta düzenlediği eylemler bu hafta da polis müdahalesiyle karşılaştı.

IndieWire’in aktardığına göre, iklim krizine karşı verilen mücadeleye dikkat çekebilmek için ünlü isimleri bu eylemlere davet eden ve zaman zaman bilerek tutuklanmalarını isteyerek bu eylemlerin basında yer almasını sağlayan Fonda’ya destek veren isimlerden biri de başarılı oyuncu Joaquin Phoenix oldu.

‘Hükümet binasının merdivenlerini işgal etmek’  suçlaması

Phoenix, yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde bir konuşma yaparken, konuşmasının ardından hükümet binasının merdivenlerini işgal etmesi gerekçesiyle tutuklandı.. Ünlü oyuncu, gözaltına alınmadan önce, eylemcilere,”İklim değişikliğine karşı mücadelede tükettiklerinizle ilgili bir seçim yaparak bir şeyler yapabilirsiniz. Kaçınamayacağım şeyler var, bugün buraya ve geçen gün başka bir yere uçakla uçtum, ancak yeme alışkanlıklarımı değiştirebilirim” diye seslendi. 

147 kişinin gözaltına alındığı eylemde tutuklanan bir diğer isimse usta oyuncu Martin Sheen oldu. Grace and Frankie dizisinde Jane Fonda ile birlikte rol alan Sheen, gösterilerin başından beri bu harekete destek veren isimler arasında yer alıyordu.

“Fedakarlık Yapmak Zorundayız”

İklim krizi konusunda kayda değer adımların atılması için mücadele veren isimlerden biri olan Phoenix, geçtiğimiz hafta Altın Küre Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada da bu konu hakkında konuşmuştu. Joker filmindeki etkileyici performansıyla Altın Küre’ye layık görülen Phoenix, “Oy vermek müthiş ama bazen kendimiz sorumluluk alıp kişisel hayatlarımızda fedakarlıklar yapmak zorundayız” demişti.

Bu yıl menüde tamamen vegan yiyecek ve içeceklerin bulunduğu Altın Küre Ödül Töreni’nde bu kararından dolayı Hollywood Yabancı Basın Birliği’ni kutlayan Phoenix, eylemde yaptığı konuşmada da bu konuya dikkat çekti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.