SporKadınManşet

A Milli Kadın Voleybol Takımı olimpiyatlarda

0

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0 yenerek, olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

Hollanda’nın ev sahipliğinde Apeldoorn kentinde düzenlenen turnuvanın final müsabakasında A Milli Kadın Volebol Takımı etkili bir mücadele yürüttü. İlk seti 25-17, ikinci seti 25-19 kazanan takım, üçüncü seti de 25-22 alarak 3 seti de kazanmış oldu.

İkinci kez olimpiyat yolu

Bu galibiyet ile A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ikinci kez olimpiyat vizesi almış oldu. Oyuncular daha önce 2012 Londra Olimpiyat Oyunları‘nda mücadele etmişlerdi.

Kutlama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya’yı mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter’daki paylaşımında, “2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya’yı yenerek olimpiyatlara katılma hakkını elde eden ve bizlere büyük bir gurur yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Tebrikler Filenin Sultanları” ifadelerini kullandı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.