Kanal İstanbulManşet

Ulaştırma Bakanı: Evet, Kanal İstanbul bir rant projesidir

0

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili AKP’li Mevlüt Uysal döneminde imzalanan protokolden çekildiklerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun buna yetkisi olmadığını savundu. Bakan Turhan Kanal İstanbul için yapılan “rant projesi” eleştirilerine de “Evet, yaptığımız bütün projeler rant projesidir” diyerek cevap verdi.

Turhan, bir televizyon kanalında proje hakkındaki soruları cevapladı. İlk kazmanın bu yıl vurulacağını söyleyen Bakan, projenin AKP döneminde İBB Meclisi’nden geçirilmesini hatırlatarak, itiraz eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için şu ifadeleri kullandı:

“Buna tek başına karar veremez ve yargıdan döndü. Senin bu protokolden geriye çekme yetkin yok. Belediye Meclisi kararı çıkarman lazım. Çoğunluğu yok. Biz devletiz. İstanbul’daki bir belediye başkanının bir devlet projesini durdurmak gibi bir hakkı yetkisi yoktur. Buna devletin, hükümetin yetkili organları karar verir. Faturasını da belediyeye göndeririz. Hukuk ölçüsü içerisinde öder ödemez ona da hukuk kararını verir. Hedefimiz 2026’da hayata geçirmek.”

Kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğunu belirtenlerin, projenin rantından kendilerinin faydalanacağını iddia eden Turhan, “Evet yaptığımız bütün yatırımlar rant projesidir. Bu ülkeye gelir getirici amaçlı. Rant ne demektir, kar demektir. Biz projelerimizin fizibilitesinde rantabilitesine bakıyoruz. Karlı olmayan bir projeyi niye yapalım” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.