KadınManşet

Kadınlar çocuk istismarı zanlılarına af tasarısına karşı sokağa çıkıyor

0

Daha önce pek çok kez gündeme getirilen ancak kadınların tepkileriyle geri çekilen ve şimdi yeniden gündemde olan ‘çocuk istismarı zanlılarına af’ düzenlemesine, kadınlar bugün (6 Ocak’ta) pek çok ilde tepki gösterecek.

Düzenleme, çocuk ile cinsel istismar faili arasındaki yaş farkının 10’un üzerinde olmaması ve evlendirilmeleri durumunda verilen cezanın ertelenmesini yani ceza verilmemesini kapsıyor. Hazırlanan tasarının 7 Ocak Salı günü Meclis’in açılmasıyla görüşüleceği iddia ediliyor.

‘Çocukların cinsel istismarının affı olmaz’

2016’da “Tecavüzü meşrulaştıramazsınız”, 2018’de “İstismarı affettirmeyiz” diyen kadınların tepkileriyle geri çekilen tasarıya karşı kadın örgütleri bu sefer de “Çocukların Cinsel İstismarının Affı Olmaz” diyerek sokağa çıkacak. Bugün gerçekleştirilecek eylemin duyurusu şu şekilde:

İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarına karşı istismar suçu işleyen erkeklerin bu kız çocuklarıyla evlenerek istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığı ve bu tasarının önümüzdeki günlerde meclise geleceğine dair haberleri basından takip ediyoruz. Kadın örgütleri olarak, geleceği söylenen yasa tasarısına / affa yönelik itirazlarımızı ve görüşlerimizi paylaşmak “Çocukların Cinsel İstismarının Affı Olmaz” demek için 6 Ocak günü Türkiye’nin dört bir yanında buluşuyoruz!

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar eylemde

Eylem birçok şehirde aynı günde gerçekleşecek. 6 Ocak günü boyunca paylaşımlar #ÇocukİstismarınınAffıOlmaz etiketi ile yapılacak. Eyleme destek veren iller ise şu şekilde:

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.