DünyaManşet

Amsterdam’da turist sayısını azaltmak için ek vergi konuldu

0

Hollanda’nın başkenti Amsterdam şehri ziyaret eden turistlere yönelik ek vergi koyduğunu duyurdu. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak karara göre şehri ziyaret eden turistler, konakladıkları her gece için ek  vergi ödemek zorunda kalacak.  Gelen turistlerin konut maliyetinin yüzde 7’si oranındaki mevcut vergiye ek olarak gecelik 3 Euro daha ödemesi planlanıyor.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, rezervasyonlarını Airbnb isimli uygulama üzerinden yapacak olan turistler de, her gece için yüzde 10 oranında eskiye göre daha fazla ödeme yapmak durumunda.

Artan turist sayısı endişe yaratıyor

Hollanda’da Turizm Kurulu, geçtiğimiz Mayıs ayında ülkenin aşırı kalabalık olması nedeniyle, turistik açıdan tanıtımını yapmaya son vereceklerini duyurmuştu. Hollandalı yetkililer, turistlerin ziyaret ettiği yerleri bozduğuna dair endişeleri hatırlatarak giderek artan ziyaretçi sayısının ‘tümüyle güzel bir şey’ olmadığını belirtmişti.

Başkent Amsterdam’a gelen turistlerin sayısı 2005 yılında 11 milyonken, bu sayı 2016’da 18 milyona çıktı. Hollandalı yetkililer, ziyaretçi sayısının 10 yıl içinde 29 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Ülkenin giderek artan popülaritesi Hollandalılar arasında emlak fiyatlarının artması, kamu düzeninin ve mahalle kültürünün bozulması gibi endişeleri tetikliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.