Kanal İstanbulGündemManşet

Kanal İstanbul’un ÇED raporu için son itirazlar bugün

0

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz süresi bugün doluyor. Yurttaşlar, bugün mesai bitimine kadar itirazlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine iletebilecek. Ya Kanal Ya İstanbul Platformu da bu akşam yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı. 

Yurttaşlar, STK temsilcileri ve muhalefet partilerinin üyeleri, günlerdir Türkiye’nin farklı şehirlerinden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde sıraya girerek ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi. Binlerce kişinin yağmur altında ve soğuk havada saatlerce bekleyerek dilekçelerini iletmesine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili bakanlıklardan yapılan, “Kim ne derse desin, yapacağız” açıklamaları soru işaretleri doğuruyor.

Bugün, dilekçelerin teslim tarihinin sona ermesinden hemen sonra basın açıklaması yapacaklarını belirten Ya Kanal Ya İstanbul Platformu itiraz dilekçesi versin vermesin, bütün İstanbulluları açıklamaya davet etti. Platform; İstanbul halkı, kent ve ekoloji hareketleri, demokratik kitle örgütleri, mahalle dernekleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar olmak üzere, yaklaşık 100 kurumun, projeye karşı yürütülen mücadeleyi büyütmek ve sürekli hale getirmek için bir araya gelmesiyle kuruldu.

Fotoğraf: Tunahan Turhan

Platformun çağrısında şu ifadeler kullanıldı:

“Bizler bu katliam projesine itirazımızın sadece dilekçelerle sınırlı olmadığını, mücadeleyi büyüterek tüm yurttaşların içerisine dahil olacağı bir kampanya yürüteceğimizi, hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu projeyi yaptırmayacağımızı, ÇED raporuna itiraz sürecinin son gününde Beşiktaş’tan bir kez daha yüksek sesle söyleyeceğiz.

Kanal İstanbul ÇED Raporuna yapılan itirazların son gününde bu projenin İstanbul’un doğası ve halkı düşünülmeden yapıldığını, bir siyasi rant projesi olduğunu söyleme için 2 Ocak Perşembe günü saat 17.00’da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde buluşuyoruz.

Bu güne kadar itiraz dilekçelerini bakanlığı ulaştıran, ulaştırmayan tüm İstanbulluları açıklamamıza ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.