UlaşımManşet

Rüzgar esti, İstanbul Havalimanı felç

0

İstanbul’da saatte 65 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle uçaklar İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayarak pas geçti. Bazı uçaklar da Marmara bölgesi üzerinde tur atmak zorunda kaldı. Dünyadan havacılık verilerini sunan flightradar24 sitesine göre İstanbul Havalimanı bugün dünyada en fazla rötarın yaşandığı 5. havalimanı oldu.

Havacılık haber sitesi Airporthaber’e göre, olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan kalkış yapacak uçakların ortalama 30 dakika, inişlerin ise yaklaşık 20 dakikalık rötarlarla yapıldığı bildirildi.

Uzmanlar, ‘yılın 107 günü fırtınalı’ demişti

Yeni yapılan havalimanının, Karadeniz’den esen sert rüzgarlara karşı korunmasız olduğuna ilişkin daha önce de bazı uyarılar yapılmıştı. Karadeniz’e yakın inşa edilen İstanbul Havalimanı’nın bulunduğu bölgenin ‘yılın 107 günü fırtınalı, 65 günü ise yoğun bulutlu’ olduğu ifade edilmiş, buraya havalimanı yapmanın uygun olmadığı dile getirilmişti. Uzmanlar ‘uçuş emniyetini tehlikeye düşürebilecek lodos ve ters rüzgarlar yüzünden üçüncü Havalimanı’nı çok sıkıntılı günlerin beklediği’ konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise İstanbul Havalimanı’nın açıldığı ilk 69 günde 179 uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle pisti pas geçtiğini söylemişti.

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.