EkolojiGündemKanal İstanbulManşetTürkiye

Kanal İstanbul’a itiraz kuyruğu

0

Kanal İstanbul Projesi’nin askıya çıkan ÇED raporuna itiraz etmek isteyen vatandaşlar, önceki günden itibaren, yağmur altında sıra bekleyerek uzun kuyruklar oluşturdu. 23 Aralık’ta kabul edilen rapor için 2 Ocak’a kadar görüş belirtilebilecek, eleştiri ve itiraz yapılabilecek.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için hazırladığı dilekçeyi teslim etmek isteyen İstanbullular Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl müdürlülerine akın etti.

İki gündür süren dilekçe mesaisinde, sabahın erken saatlerinden itibaren il müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, önceliklerinin Kanal İstanbul değil, sağlık, eğitim ve işsizlik sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi.

Taşınma söylentileri endişe yarattı 

Öte yandan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün taşınmayı gerekçe göstererek bugün yapılacak itiraz başvurularının teslim alınmayacağını duyurduğu söylentileri endişe yarattı. Ancak daha sonra taşınma sürecinde olan binanın Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili itirazların yapılacağı adres ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Yetkililer itirazların halen Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan il müdürlüğü binalarında alınmaya devam ettiğini söyledi.  Ancak hafta sonu ve yeni yıl resmi tatili nedeniyle yapılacak uygulama belirsiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık’ta Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmişti. Rapor, 3 Ocak’a kadar askıda kalacak ve yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.