GündemManşetTürkiyeUlaşım

İstanbul Boğazı’nda konteyner gemisi kıyıya çarptı

0

İstanbul Sarıyer, Aşiyan‘da Liberya bandralı “Songa İridium” adlı konteyner gemisi kıyıya çarparak karaya oturdu. İlk belirlemelere göre kazada can kaybı yok. Gemide kılavuz kaptanın da bulunduğu bildirildi.

Ukrayna’nın Odessa limanından İstanbul’a gelen 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki gemide henüz kesin belirlenemeyen bir nedenle arıza meydana geldi. Geminin Makine Dairesi’nde meydana gelen bir sorun yüzünden dümeninin kilitlendiği sanılıyor.

İstanbul Boğazı’nın Rumeli Hisarı mevkisinde, Aşiyan Mezarlığı önünde karaya oturan gemiyi kurtarmak için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma botları, olay yerine sevk edildi. Songa İridium’un kıyı emniyetine ait kurtarma botları tarafından boğazın ortasına doğru çekildiği bildirildi. Kurtarma çalışmaları devam ederken, İstanbul Boğazı da çift yönlü deniz trafiğine kapatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, denizde kirlenme olmadığı ve geminin hareket edebilir durumda olduğu, çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.