Sivil ToplumDünyaManşet

Yokoluş İsyanı’nın İngiliz polisine vegan yemek faturası: 107 bin lira

0

Birleşik Krallık’ta kurulan ve dünya çapında örgütlenen iklim hareketi Extinction Rebellion’ın (Yokoluş İsyanı) gözaltına alınan üyeleri için polisin geçen yıl binlerce sterlinlik vegan yemek harcaması yaptığı belirtildi.

MailOnline tarafından bilgi edinme özgürlüğü kapsamında yapılan başvuruya yanıt veren Metropolitan Polisi, gözaltına alınan aktivistlerin vegan yemekleri için 14 bin sterlin (yaklaşık 107 bin TL) harcadıklarını açıkladı.

Yokoluş İsyanı’nın 10 günlük eylemlerinin gerçekleştiği 30 Eylül ve 17 Ekim tarihleri arası ‘en fazla harcamanın’ yapıldığı dönem olarak kayıtlara geçti.

1832 aktivistin gözaltına alındığı bildirilen söz konusu tarihlerde vegan menüler için 4651 sterlin (yaklaşık 36 bin TL) ödendi. Grup üyelerinin kendilerini trenlere yapıştırdığı, Shell’in Londra merkezinin camlarını kırdıkları nisan ayı protestolarında gözaltına alınan 1100 kişi içinse 3228 sterlin vegan yemek harcaması yapıldı. 28 Ocak ile 9 Şubat arası dönemde ise en düşük harcama kaydedildi, bu tarihler arasında 215 sterlinlik vegan yemek siparişi verildi.

Pek çok sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiren Yokoluş İsyanı, daha önce Waterloo Köprüsü ve Parlamento Meydanı gibi bazı kalabalık caddelerle yolları trafiğe kapatmış, Thames Nehri üzerinden geçen köprülere barikat kurmuş, Oxford Circus meydanına, üzerinde dev harflerle “Gerçekleri anlatın” yazan pembe bir tekne yerleştirmişti.

Gözaltına alınan eylemcilerin en az 150’sine ‘kamu malına zarar vermek, trafiği engellemek’ gibi suçlamalar yöneltildi. Bu dönemde pek çok polis normal görevlerinden alınarak protestoların yapıldığı alanda görevlendirildi.

Sivil itaatsizlik eylemlerine 33 ülkede 80’e yakın şehirde destek veriliyor.

 

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.