TürkiyeManşet

Mızraklı’ya da tahliye yok

0

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yargılanmasına başlandı.

19 Ağustos 2019’da görevden alınan ve 22 Ekim’de tutuklanan Mızraklı hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası, mahkumiyeti halinde ise TCK’nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep ediliyor.

Tanıklar iddiaları doğrulamadı

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mızraklı, Kayseri 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken, avukatları da salonda hazır bulundu.

Bugünkü duruşmada, hastane çalışanı tanıklar dinlendi. Tanıklara Mızraklı’nın doktorluk yaptığı dönemde örgüt üyelerini tedavi ettiği yönündeki iddialar soruldu. Mızraklı ile birlikte aynı dönemde çalışmış olan tanıklar, bu ifadelerin doğru olmadığını; Mızraklı’nın kayıt dışı hasta ameliyat ettiğine de tanık olmadıklarını anlattı.  Mızraklı ise, kendisine isnat edilen suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ibe mütalaasında mevcut delil durumu, isnat edilen suçla ilgili somut delillerin bulunması, kaçma ve saklanma şüphesi, suçlamaya ilişkin cezasının alt ve üst sınırı ile verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu dikkate alarak; Mızraklı hakkında tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mızraklı’nın avukatlarının tahliye taleplerine karşın, Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Şubat 2020’ye erteledi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.