KadınManşetTürkiye

Ceren Özdemir’in katil zanlısı akli denge mazeretine sığındı

0

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren, yakalandığı anda da 2 polis memurunu bıçaklayarak yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç‘un yargılamasında ilk duruşma sona erdi. Hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve ceza indirimi uygulanmaması talep edilen Arduç, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Arduç’un ifadesinin alındığı dava, 20 Ocak 2020’ye ertelendi.

‘Yapmadığım pislik kalmadı’

Davanın görüldüğü Ordu Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren Arduç şunları söyledi:

“Ben halkın saldırısına uğramıştım. 1987 yılının Nisan ayında dedem beni çocuk yuvasına bıraktı. Yurttan 18 yaşında kaçtım. Başıma bir şey geldi o yüzden kaçtım. 2 defa tecavüze uğradım. Kendime yediremedim suç işledim. Cezaevinden kaçınca Eminönü’ne gittim. Ağaçlık altında yatarken adamlar geldi. Orada da tecavüze uğradım. Tecavüze uğrayınca içimdeki iyi şeyleri öldürdü insanoğlu. Bütün kötülükleri edeceğim insanlara dedim. Köpek, kedi hiç acımadan tren önlerine attım. O kadar çok şeyler yaptım ki şimdi anlatsam… Tecavüze uğradığımı utancımdan kimseye anlatamadım. İnsanlardan nefret ettim. Yapmadığım pislik kalmadı.

2003’te Ordu’ya geldim. İnsanların evine girer, hırsızlık yapardım, kundaklama yapardım. 2005’te Dinçer Akçevre’yi bıçakladım. Cezaevine girdim, orada da pislikler yaptım. İnsanların dolabına işedim, büyük abdestimi yaptım. İnsanlara kötülük yapmak için her şeyi düşündüm. İnsanlığım kalmadı. Bu saatten sonra yaşasam ne olur, ölsem ne olur? 14 sene sonra açığa çıktım. Kaçtım. Önüme kim gelirse onu öldüreceğim dedim. Akli dengem yerinde olsa 12 yaşında çocuk bıçaklar mıyım? Önüme kim çıkarsa öldüreceğim dedim, ant içtim. Gözüm dönmüştü.”

‘Kendime engel olamıyorum’

Mahkeme Başkanı’nın Ceren Özdemir’i neden hedef seçtiği sorusuna ise Arduç şu yanıtı vardi:

“Ceren’den önce başkanlarını takip ettim kalabalığa karıştılar öldüremedim. Ceren ansızın önüme çıktı. Takip ettim, Metin diye birini sorarken ansızın bıçakladım. Kaçtım. Ordu savcısı ifademi aldı. Akli dengen yerinde dedi. Benim akli dengem yerinde değil. Ben bir camiiye gittim. 6 yaşında çocuk gördüm olaydan önce. Ben kendime laf geçiremiyorum. Kendimi bıçaklarım diye cebime koymuyorum. 6 yaşındaki çocuğu öldürecektim, çok yorulmuştum azat ettim.

2 dakika iyi oluyorum, 10 dakika kötü oluyorum. Ceren’i gözüme kestirmedim, karşıma kim çıkarsa öldüreceğim dedim. Önceki ifadelerimi kabul etmiyorum. Sinir halinde verdim. Allah’tan peygamberden korkmuyorum dedim. Bu ifademi kabul edin. Ceren’i 2 defa bıçaklayıp kaçtım. Beni fark etti o yüzden kendisine Metin diye birini sormaya çalıştım. Takip etmiştim onu ama tesadüfen önüme çıktı. Polisler üstümü aramadan beni araca attı. Polisi de öldürecektim sapladım bıçağı. Kendime engel olamıyorum. Van’da yüksek güvenlikli cezaevindeyim, intihar ettim. Ben tedavi görmek istiyorum. Hiç iyi değilim. Sürekli intiharı düşünüyorum. Pişman oldum, vicdan azabı çekiyorum ama elimde değil. Beni sövseniz, dövseniz ne olacak? Tecavüze uğradığım için kötülük yapıyorum. Kimse Özgür neden kötü diye sormuyor.”

Duruşma 20 Ocak’a ertelendi

Arduç’un ifadelerinin ardından Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Aile ve Çalışma Bakanlığı avukatlarının davaya müdahil olmasını kabul ederken, çeşitli illerden gelen baroların avukatlarının müdahil talebini ise reddetti. Mahkeme, katil zanlısı Arduç’un akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti amacıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor talep edilmesine karar verip, duruşmayı 20 Ocak 2020’ye erteledi.

Duruşma öncesi kadınlardan eylem

Duruşma öncesi kadın platromu temsilcileri açıklama yaparak cinayete tepki gösterdi. Duruşma öncesi sabah saatlerinde Ordu Adliyesi önünde toplanan Kadın Savunma Ağı, Ordu ve Giresun Kadın Platformu üyesi çok sayıda kadın ellerinde dövizler taşıyarak eylem düzenledi. Kadın cinayetlerinin protesto kınandığı eylemde, Ceren Özdemir’in fotoğrafı ve ‘Ölmek değil yaşamak istiyoruz’ yazılı pankartı açan kadınlar ortak açıklama yaptı. Kadın platformu temsilcileri, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek, Ceren Özdemir cinayetine ilişkin davanın yakın takipçisi olacaklarını belirtti.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.