ManşetTürkiye

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin gözaltına alındı

0

Diyarbakır, Sur Belediyesi Eşbaşkanı HDP’li Filiz Buluttekin hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde ev baskını ile gözaltına alındı.  31 Mart yerel seçimlerinde Filiz Buluttekin, yüzde 60,7 oy alarak eşbaşkanlık görevine gelmişti.  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken de vardı.

Avukat Sertaç Buluttekin: Kafalarına silah dayamışlar

Filiz Buluttekin’in avukatı Sertaç Buluttekin de ev baskınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Müvekkilim Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin evine baskın düzenlenerek göz altına alındı. Eve giriş sırasında polisler Filiz Buluttekin’i, eşini ve 10 yaşındaki oğlunu yere yatırıp kafalarına silah dayamışlar! Polis şiddeti ve hukuksuzluk artık rutin” dedi.

 

6 belediye eşbaşkanına tutuklama

Şu ana kadar görevden alınan HDP’li belediye başkanlarından Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Şalan ile Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz tutuklandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.