DünyaManşet

Polisin tekmelediği sarı nesne ne? Muz mu? Ayçiçeği mi? Hayır, o bir insan!

0

Hong Kong’ta hükümet karşıtı eylemler sürerken polisin eylemcilere yönelik  şiddetini gösteren bir video, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Çekilen görüntülerde, üzerinde sarı bir kıyafet olan protestocunun etrafının 30-40 kadar polis ile sarıldığı ve tekmelendiği görülüyor.

Polis: Sarı nesnenin ne olduğunu bilmiyoruz

Eylül ayının sonunda gerçekleşen bu olayın üzerine, Hong Kong polisi bir açıklama yaparak çekilen videoda gözüken “sarı nesnenin” ne olduğunu bilmediklerini belirtti. Gerçekleştirilen basın toplantısında operasyonların üst düzey şefi olarak görev yapan Vasco Williams, yukarıdan çekilen videonun net olmadığını söyledi.

Williams,  “Sarı nesnenin ne olduğunu bilmiyoruz, ancak olayın tamamını gösteren daha net olan ve polisin yanlış uygulama yapmadığını gösteren başka videolar var” ifadelerini kullandı. Polisin tekmelediği “nesne” hakkında fikir yürüten Williams “Video odak dışında kalmış. Vurulan şey bir nesne, bir kişi, bir çanta veya bir yelek olabilir” dedi.

Af Örgütü: 1961’den beri sarı nesnelerin haklarını koruyor

Sosyal medya üzerinden de oldukça dalga geçilen bu açıklama üzerine Uluslararası Af Örgütü bir video yayınladı. Olay görüntülerinin yer verildiği videoda “Sizce Hong Kong polisi neyi tekmeliyor?” sorusu soruldu.

“Muz değil, taksi değil, ayçiçeği değil, minion değil” açıklamasının yapıldığı videoda tekmelenenin bir insan olduğu söylendi. Hong Kong polisinin eylemcilere uyguladığı şiddete değinen Af Örgütü, videoyu “Af Örgütü: 1961’den bu yana sarı nesnelerin haklarını koruyor” sözleriyle sonlandırdı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.