EkolojiManşet

Büyükada’da Ruam hastalığı tespit edilen 81 at öldürüldü

0

Adalar Kaymakamlığı, ilçedeki bazı atlarda ruam hastalığının tespit edildiğini belirterek, hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet atın öldürüldüğünü açıkladı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilçede bulunan bütün tek tırnaklıların (at, merkep, katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki kez olmak üzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından geçirildiği belirtildi. Açıklamada, bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından yapılan tahlil sonucunda bazı atlarda Ruam hastalığının görüldüğü söylendi.

81 at itlaf edildi

İlçede bulunan, Ruam hastalığına yakalanmış 81 atın öldürüldüğünün söylendiği açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülen Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir.

Tahlil sonuçları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edildi. Tahlil sonuçları kesinleşmeyen tek tırnaklıların işlemleri ise devam etmektedir. İlçemiz dahilinde uygulanan karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışı durdurulmuştur.

Ne olmuştu?

Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği, Büyükada’da ruam hastası olduğu tespit edilen 20 atın ve hastalık şüphesi bulunan 60 atın yarın akşamüstü öldürülerek gömüleceğini iddia etmiş, konu hakkında bilgi veren belediye yetkilisi ise atlara kan testlerinin yapıldığını ve resmi açıklamayı kaymakamlığın yapacağını söylemişti. Atların gömülmesi için açıldığı iddia edilen devasa çukurlar büyük tepki toplamıştı.

İBB önünde eylem

İstanbul’da yer alan vegan toplulukları ve hayvan hakları savunucuları bugün 14.00’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklamasına çağrı yaptı.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.