LGBTİ+Editörün SeçtikleriManşet

LGBTİ+ milletvekili sayısında Britanya rekor kırdı

0

Britanya’da geçtiğimiz hafta düzenlenen genel seçimlerin ardından Avam Kamarası’ndaki LGBTİ+ milletvekili sayısı 50’nin üzerine çıktı. Böylece Britanya, meclisinde en çok açık LGBTİ+ milletvekili bulunduran ülke oldu.

368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamlayan Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakâr Parti’den meclise şu anda en az 24 gey veya biseksüel olduğunu beyan eden kişi girdi. Sıralamayı 18 milletvekili ile İşçi Partisi takip ediyor. İskoç Ulusal Partisi’nden ise en az 9 milletvekili LGBTİ+ olduğunu beyan etti.

Dünyadaki ilk açık gey Müslüman milletvekili

Seçimlerde Muhafazakar Parti’den Imrad Ahmad Khan’ın meclise girmesi ise Müslüman gay toplulukları tarafından büyük sevinç ile karşılandı.  Böylece dünyada ilk defa açık gey Müslüman milletvekili seçilmiş oldu.

Imran Ahmad-Khan ve Boris Johnson

Elliot Colburn: Korkup, saklanmayacağız

Ancak bir yandan da meclisteki LGBTİ+ sayısının artması, toplumda hala eleştirilere sebep olabiliyor. Muhafazakar Partisi’nden meclise giren 27 yaşındaki Elliot Colburn‘un seçim sonucunu erkek arkadaşı ile öpüşerek kutlaması sosyal medyada tepki topladı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Colburn “İnsanlar kendilerini rahatsız hissediyorlar diye korkup saklanmayacağımızı göstermek istedim. İnsanların diğer çiftler gibi olduğumuzu anlamalarına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Kadın milletvekili oranı yüzde 34

Seçim sonuçları kadın temsiliyeti açısından da sevindirici oldu. Westminster‘daki kadın oranı geçtiğimiz meclisteki oranlara göre yüzde 2 artarak yüzde 34’e ulaştı. İşçi Partisi’ndeki kadın milletvekillerinin sayısı da ilk defa yüzde 50’yi aştı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.