Manşetİklim Krizi

İklim krizine karşı deve kuşu eylemi

0

Güney Avustralya‘daki Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) aktivistleri Glenelg sahilinde kafalarını kuma gömerek eylem yaptı. Takım elbise ve evrak çantalarıyla kumda açtıkları çukurlara kafalarını yerleştiren eylemciler, hükümetlerinin iklim krizine karşı tavrının “kafasını kuma gömen deve kuşuna” benzediğini söyledi.

 

‘Hükümet kafasını kumdan çıkarmalı’

Avustralya hükümetinden iklim krizine olan sorumluluğunu kabul ederek etkilerini azaltmak için somut adımlar atmasını talep eden Yokoluş İsyancıları “Hükümete bugün kafasını kumdan çıkarmasını söylemek için geldik”dedi . Grup tarafından yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

Avustralya’da şu anda iklim değişikliğine bağlı aşırı sıcaklığın ve kuraklıkların  artmasıyla 100’ü aşkın orman yangını gerçekleşiyor. Hükümet ise halkını, toprağını ve vahşi yaşamını korumak için anlamlı bir eylemde bulunmayı reddediyor.

55 ülkede faaliyet gösteriyor

Yokoluş İsyanı karar alıcıların iklim krizi üzerine harekete geçmeleri talebiyle ilk başta Birleşik Krallık’ta başlayan küresel bir hareket. Şu anda içlerinde Türkiye’nin de yer aldığı 55 ülkede faaliyet gösteriyor. Hareketin talepleri arasında iklim krizi hakkındaki bilimsel gerçeğin söylenmesi, karbon emisyonlarının sıfırlanması ve hükümeti denetlemek için yurttaş meclisi kurulması yer alıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.