DuyurularEkolojiManşet

Sürdürülebilir Gelecek ödüllü proje fikri yarışması tanıtımı 17 Aralık’ta

0

Sürdürülebilir Gelecek ödüllü proje fikri yarışması 17 Aralık Salı günü saat 11.00’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Müzesi Kontrol Odası’nda gerçekleşecek etkinlikte tanıtılacak. Aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında başarılı sosyal girişimcilerin kendi hikayelerini anlatacağı söyleşide; bir fikrin hayal aşamasından projeye nasıl evrilebileceği, nasıl geliştirilip somutlaştırılabileceği, sürdürülebilirlik kavramının günümüzde hepimiz için neler ifade ettiği konuşulacak.

Almanya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje gençlerin toplumsal hayatta edilgen değil, etken olduğu; toplumsal sorunlara karşı duyarlı ve sorumlu vatandaşlar olduğu bir ortamın oluşumuna katkı sağlamayı amaçlıyor.  Fikir yarışması sonucunda tüm finalistlere fikirlerini somutlaştırabilecekleri staj ve eğitim programları sağlanmasının yanı sıra ilk üç sırayı alacak projelere de para ödülleri verilecek.

Sürdürülebilir Gelecek yaptığı çağrıda “Senin de sürdürülebilir bir gelecek için sosyal fayda sağlayacağını düşündüğün; yaratıcı bir ürün, sosyal bir girişim, fikir veya proje önerin varsa, seni bu toplantıya bekliyoruz!” ifadelerini kullandı.

Sabah 10.30’da kahvaltı ve ikram ile başlayacak etkinlik 10.30 ve 11.00 saatleri arasındaki söyleşi ile devam edecek. Serra Titiz moderatörlüğünde gerçekleşecek konuşmalarda oyuncu ve sosyal girişimci Mert Fırat, Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, Almanya Büyükelçiliği Basın Müsteşarı Philipp Schmidt ile akademisyen ve sosyal girişimci Doç. Dr. Itır Erhart ve Dr. Uygar Özesmi yer alacak. Programın ve yarışmanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.