KadınManşet

Ankara’da erkek şiddetine karşı dans eden kadınlara müdahale

0

Erkek şiddetine karşı danslı eyleme İstanbul’dan sonra Ankara’da da polis müdahale etti. Kadınlar, erkek şiddetine karşı Şili‘de başlayıp birçok ülkeye yayılan LasTesis dansı için Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelmek istedi.

Polisin Güvenpark’ı kapatması üstüne kadınlar Kızılay AVM önünde toplandı. Polisin itekleyerek engellemeye çalıştığı eylemde kadınların 10’a yakını gözaltına alındı.

Kadıköy’de müdahale

Geçtiğimiz hafta benzer müdahale İstanbul’da da yaşanmıştı.  İstanbul Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla yapılan eylem ise sert polis müdahalesiyle karşılaşmıştı.  Aralarında platform sözcüsü Fidan Ataselim’in de yer aldığı altı kadın gözaltına alınmıştı. Kadınlar 24 saat gözaltında tutulduktan sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soylu: Amaçları devleti erozyona uğratmak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil. Hiçbir devlet buna müsaade etmez. Yüzlerce eylem oluyor, insanlar söyleyeceklerini söylüyor. Burada marjinal gruplar vardı. Bu grupların dertleri ne kadın cinayetleri ne de kadına karşı şiddet. Devleti erozyona uğratmak” açıklamasını yapmıştı.

Las Tesis sözleri

Türkiye’deki kadınlar tarafından Türkçe’ye uyarlanan Las Tesis şarkısının sözleri şöyle:

“Suç bende değil her neredeysem ne giydiysem. Suç bende değil her neredeysem ne içtiysem. Suç bende değil.  Tecavüzcü sensin, öldüren sensin. Polisler, hakimler, devlet ve başkan. Dünyada her yerde direnen kadınlar. Asla yalnız yürümeyeceksin.”

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.