İklim KriziManşet

#Resolution2020’nin Türkiye temsilcisi Chromas Korosu

0

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) National Geographic, Universal Music gibi alanında öncü kuruluşlar ile Keira Knightley, Emma Thompson, Mark Rylance, Naomie Harris gibi tanınmış sanatçılar, bir araya gelerek iklim krizine dikkat çekmek üzere #Resolution2020 hareketini başlattı. “Yeni Yıl Çözümleri” (New Year’s Resolution) mesajıyla yola çıkan projenin destekçileri, ünlü pop yıldızı Ed Sheeran’ın bu projeye özel bestelediği  parçasını yorumladı. Proje tüm dünyada aynı anda bugün (11 Aralık) başladı ve yeni yıla kadar internet ve sosyal medya kanallarından yayılarak iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. “Çözümün Parçası Olun” sloganıyla herkesi kendi yeni yıl hedeflerini ve çevre için atacakları adımları paylaşmaya davet eden #Resolution2020’nin dünya çapında ses getirmesi bekleniyor.

Projeye destek için Türkiye’den seçilen isim ise, acapella korosu Chromas oldu. Daha önce Bobby McFerrin ile PSM Caz Festivali kapsamında verdiği konser ve uluslararası festivallerde kazandığı başarılar ile dikkat çeken Chromas, Ed Sheeran’ın parçasını kendi tarzında düzenleyip seslendirerek Ortaköy, İstanbul’da çektiği kliple projeye katıldı. Hazırlanan klip, Chromas’ın YouTube hesabında yayınlandı.

 

Chromas kurucusu ve şefi Başak Doğan, projeyle ilgili şunları söyledi: “Her zaman birlikte şarkı söylemenin dünyayı değiştirebileceğine, daha yaşanabilir bir yer haline getireceğine inandık. Bunun için durmadan şarkı söyledik, ürettik, sevincimizi ve umudumuzu dinleyicilerimizle sürekli aktardık. Şimdi #Resolution2020 sayesinde bu tutkumuzu tüm dünya ile paylaşıyor, gezegenimizi değiştirmek ve daha iyi bir gelecek için şarkı söylüyoruz! 2020’nin tarihe hep beraber dünyayı kurtardığımız yıl olarak geçmesini umuyor, Chromas olarak bu projenin Türkiye öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz.”

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.