LGBTİ+Manşet

Merriam-Webster’a göre yılın kelimesi cinsiyet bildirmeyen ‘onlar’

0

Amerikan İngilizcesinin en önemli referans kaynaklarından biri olan Merriam-Webster sözlüğü, 2018 yılında internet aramalarında büyük bir artış olması nedeniyle İngilizce’de kullanılan ‘he’, ‘she’ ve ‘it’ zamirlerinin yerine cinsiyet belirtmeyen ‘they’i yani ‘onlar’ı yılın kelimesi ilan etti.

ABD sözlüğü, geçtiğimiz aylarda dünyayı saran ve LGBTQ bireylere eşit haklar tanınmasını isteyen protestolar sonrası sözlüğe İngilizce’de cinsiyet bildiren üçüncü tekil şahıs ‘o’ zamirine, cinsiyetsiz kişileri tanımlayan yani cinsiyet bildirmeyen ‘onlar’ tanımını eklemişti.

Trans şemsiyesi altında bir cinsiyet kimliği olan (non-binary) ‘cinsiyetsiz’ tanımı, toplumda sabit olduğu varsayılan kadın ve erkek kategorisi dışındaki kişileri ifade etmek için kullanılıyor.

‘They’ araması, yüzde 313 oranında arttı

Sözlük, internet sitesinde ‘onlar’ için yapılan aramaların, bu yıl 2018’e oranla yüzde 313 daha yüksek olduğunu duyurdu. “Bu kelime artık herkesin dilinde” diyen Merriam-Webster, kelimeye olan ilgiyi ise LGBTQ bireylere eşit haklar tanınmasını isteyen protestolara bağladı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.