DünyaKadınManşet

Finlandiya’ya dünyanın en genç başbakanı

0

Finlandiya‘da beş partili koalisyonun hükümetinin en büyük partisi olan Sosyal Demokrat Parti’nin liderlik koltuğuna 34 yaşındaki Sanna Marin oturdu. Bir önceki görevi Ulaştırma Bakanlığı olan Marin, görevi resmen devraldığında dünyanın en genç başbakanı olacak.

Finlandiya Başbakanı Antti Rinne, koalisyon hükümetinde yaşanan güven kaybı ardından istifa etmişti.

Parti liderliği için yapılan oylamada az farkla galip gelen Marin’in ilk sözleri, “Hiçbir zaman yaşım ya da cinsiyetim hakkında düşünmedim” oldu. Marin şunları söyledi: “Siyasete girme sebeplerimi ve seçmenin güvenini almış olmamı göz önünde bulunduruyorum. Güveni tekrar inşa etmek için yapacak çok işimiz var.”

Ülkedeki beş partiyi de kadınlar yönetiyor

Ülkede hükümete ortak olan diğer dört parti de kadınlar tarafından yönetiliyor. Sol İttifak‘ta 32 yaşındaki Li Anderson, Yeşil Birliği’nde 34 yaşındaki Maria Ohisalo, Merkez Parti‘de 32 yaşındaki Katri Kulmuni ve İsveç Halk Partisi’nde ise 55 yaşındaki Anna-Maja Henriksson var.

Dünyanın bu makamdaki diğer genç yöneticileri arasında Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern (39), Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honcharuk (35) ve 35 yaşında olduğu tahmin edilen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un bulunuyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.