İklim KriziManşet

Yokoluş İsyancıları Dünya Bankası’nı kuşatıyor

0

ABD’nin başkenti Washington DC’de yer alan Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) aktivistlerinin 6 Aralık küresel iklim grevindeki hedefi Dünya Bankası oldu. Sabah erken saatlerde George Washington Üniversitesi önünde buluşan grup fosil yakıt yatırımlarını bırakmasını talep ettikleri Dünya Bankası’na doğru yürüyüşe geçti.

Çevre yollar trafiğe kapatıldı

Aynı zamanda çevre yolları da trafiğe kapatan eylemciler, Dünya Bankası’nın çevresini kuşatmayı hedefliyor. Polis birçok noktada yolları kapatmaya çalışan göstericileri yerde sürükleyerek uzaklaştırmaya çalıştı.

Eylemciler Dünya Bankası’nın fosil yakıt yatırımlarından vazgeçmesini talep ederek şu açıklamayı yaptı: “Dünya Bankası’nın yatırımlarını fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjiye yapmaması için hiçbir sebep yok. Dünya Bankası bir lider olmalı ve fosil yakıt yatırımlarından çekilmeli. O zamana kadar bir yatırım bankası değil, imha bankası olacaklar.”

Beyaz Saray önünde eylem

Daha önce aynı grup 20 Eylül küresel iklim grevinde de Beyaz Saray’ın çevresindeki 15 kesişim yolunu trafiğe kapatmıştı. Kendilerini yolu kapatmak için getirdikleri teknelere zincirleyen eylemcilere polis müdahale etmiş 32 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.