TürkiyeManşet

Van’da HDP’li 3 belediye eşbaşkanı gözaltında

0

Van’da HDP’li Muradiye, Özalp ve Başkale belediye eşbaşkanları haklarında Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma olduğu gerekçesiyle sabah saatlerinde gözaltına alındı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi;  Muradiye ilçesinde yüzde 42.26 oy, Özalp ilçesinde yüzde 75.04 oy ve Başkale ilçesinde yüzde 73,32 oy oranıyla belediye yönetimini kazanmıştı.

Muradiye Belediye Eşbaşkanları Yılmaz Şalan ile Leyla Balkan, Özalp Belediyesi Eşbaşkaları Yakup Almaç ile Dilan Örenci ve Başkale Belediye Eşbaşkanları Erkan Acar  ile Şengül Polat evlerinde yapılan arama sonrası Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Belediye binasını abluka altına alan polis ayrıca belediye binalarına giriş çıkışa izin vermiyor.

Diyarbakır’da da meclis üyesine gözaltı

Diyarbakır’da ise yerine kayyım atanan HDP’li Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Naşide Buluttekin Can gözaltına alındı. Can, evinde yapılan aramanın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü. Can, 22 Ekim’de HDP’li beş Meclis Üyesi ile birlikte görevden alınarak, yerine kayyum atanmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.