DoğaEditörün SeçtikleriFoto GaleriManşet

Vahşi yaşam fotoğraf yarışması finale yaklaştı

0

Londra’daki Doğal Tarih Müzesi tarafından Lumix sponsorluğunda gerçekleştirilen vahşi yaşam fotoğraf yarışmasının finalistleri belli oldu. 100’ü aşkın ülkeden 48 binin üzerinde katılım gösterilen yarışmada finale son 25 fotoğraf kaldı. Oylamaya 4 Şubat tarihine kadar internet sitesi üzerinden katılınabiliyor. İşte finale kalan fotoğraflardan bazıları:

Kış Masalı (Winter’s Tale)

Maleev, bu Pallas kedisini Moğol çayırlarında avlanırken gördü. O gün acı bir soğuk vardı ama masal sahnesi soğuğu unutturdu. Pallas kedileri evcil kedilerin boyutunda ve av olarak küçük kemirgenleri, kuşları ve zaman zaman böcekleri takip ediyor.

Valeriy Maleev (Rusya)

Eşleşen Kıyafetler (Matching Outfits)

Michel, Brezilya’nın Pantanal kentinde jaguarların fotoğrafını çekiyordu. Bir öğleden sonra, Três Irmãos Nehri’ndeyken, bir anne ve yavrusu, teknesinin önüne geçti. Sudan kendilerine çok benzer bir yapıya sahip olan bir anakonda tutarak ayrıldıklarında büyülenmişti.

Michel Zoghzoghi (Lübnan)

Kırmızı dişli çotira balığı kümesi, Filipinler, Verde Adası Pasajı‘ndaki mercanın üzerinden akan nehrin üstünde bir siluet bulutu oluşturuyor. Luzon ve Mindoro adalarını ayıran bir boğaz olan bu geçit, dünyadaki en verimli deniz ekosistemlerinden biri.

David Doubilet (ABD)

Metroda Ağız Dalaşı (Station Squabble)

Rowley, Londra Metrosu‘nda yaşayan farelerin fotoğraflarını çekmenin en iyi yolunun platformlarda yatmak ve beklemek olduğunu keşfetti. Farelerin yolcuların düşürdüğü yiyecek artıkları için savaştıklarını yalnızca birkaç kez gördü. Muhtemelen yiyecekler çok fazla olduğu için. Bu kavga ise biri kırıntıyı yakalamadan ve çift ayrı yollarına gitmeden önce bir saniye sürdü.

Sam Rowley (Birleşik Krallık)

İhale Oyunu (Tender Play)

Levi bu anne kutup ayısını ve iki yavrusunu 10 günlük arayıştan sonra Mart ayının başlarında gördü. Yavrular geçenlerde Kanada’da Wapusk Ulusal Parkı‘ndaki doğum yerlerini deniz buzuluna ulaşabilmek için terk ettiler. Böylece anneleri onları doyurabilecek. Kestirmeden sonra yavrular eğlenceli bir havadaydı.

Steve Levi (ABD)

Meraklı (Inquisitive)

Bu görkemli yırtıcı kuşun Kuzey Norveç kıyılarında fotoğrafını çekme planları Rikardsen‘ın üç yılını aldı. Bir süre sonra, kamera altın kartalın ilgisini çekti ve spot ışığında olmaktan hoşnut duruyordu.

Audun Rikardsen (Norveç)

Hoş Gelmeyen Ziyaretçi (The Unwelcome Visitor)

Colvée Nebot birkaç ay boyunca çeşitli kuş türlerinin, su içmek için küçük bir gölete inmeden önce İspanya Valensiya‘daki ölü çiçekli Agav ağacının sivri uçlarını kullandıklarını gözlemledi. Saksağan ne kadar rahatsız olsa da bir çift kerkernez sık sık ziyaret ediyordu.

Salvador Colvée Nebot (İspanya)

Dövüşü Kaybetmek (Loosing the Fight)

Orangutanlar Safari World, Bangkok ve diğer birçok yerdeki on yıllardır küçük düşürücü performanslarda kullanılıyor. Bu tür gösteriler uluslararası baskılar nedeniyle 2004’te geçici olarak durduruldu. Ancak o zamandan beri neredeyse her gün devam ediyor. Yüzlerce insan zeki hayvanların dans etmesini, davul çalmasını ve daha fazlasını görmek için para veriyor.

Aaron Gekoski (Birleşik Krallık)

Comments

Comments are closed.