COP25İklim KriziManşet

İklim aktivistleri dünyanın dört bir yanında grevde

0

2 Aralık’ta başlayan ve iki hafta boyunca devam edecek BM İklim Değişikliği 25. Taraflar Konferansı’na baskı oluşturmak isteyen binlerce kişi bugün dünyanın dört bir yanında iklim grevi yaptı. Öğrencilerin yanı sıra yetişkinlerin de katıldığı eylemlerde, göstericiler hükümetlerden iklim krizine karşı somut ve etkili adımlar atmalarını talep etti.

Greta’nın memleketinde binler sokakta

Küresel iklim grevine İsveç’in başkenti Stockholm’den katılım on binleri buldu.  İsveç, aynı zamanda 15 yaşındayken parlamento önünde iklim için greve çıkmaya başlayarak tüm dünyada Fridays for Future( Gelecek için Cumalar) hareketinin başlamasını sağlayan Greta Thunberg’in memleketi.

Güney Afrika’da bando eşliğinde yürüyüş

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde bir araya gelen eylemciler, şarkılar ve müzik bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Yağmura rağmen yürüdüler

Almanya‘nın Hamburg şehrinde bir araya gelen öğrenciler yağmur altında sloganlar ve şarkılar eşliğinde yürüdü.

Bangladeş de grevde 

Bangladeş’te sokağa çıkan bir grup öğrenci “Greta’nın sesi bizim sesimiz”, “İnkar etmek bir politika değil” yazılı pankartlarla iklim grevine katıldı.

İstanbul’da iklim grevi

İstanbul’da da genç iklim aktivistleri Yağmur Ocak ve Deniz Çevikus “İklim acil durumu” ve “İklim krizinin farkında mısınız? İsterseniz anlatabilirim” yazılı pankartlarıyla Mecidiyeköy’de grev yaptılar. Yağmur Ocak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “bugünkü küresel greve İstanbul’dan destek verdik. Madrid’e, karar alıcılara sesimizi duyurmak istedik” açıklamasını yazdı.

Deniz Çevikus ise “Dünyanın dört bir yanında iklim için okul grevi yapan tüm aktivisti arkadaşlara İstanbul’dan tam destek! Talebimiz aynı: Yaşanabilir bir gezegen ve güvenli bir gelecek istiyoruz!” paylaşımında bulundu.

Madrid’de grev Türkiye saatiyle 20.00’da

Bugün gerçekleşecek küresel iklim grevinde dünyanın dört bir yanından gelen binlerce öğrenci ve yetişkin COP25’e ev sahipliği yapan Madrid’de olacak. Greta Thunberg sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda Atocha’da Türkiye saatiyle 20:00’da gerçekleşecek iklim grevine katılacağını duyurdu. Ayrıca gene Türkiye saatiyle 18:30’da La Casa Encendida’da basın açıklaması yapacak.

 

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.