Hayvan HaklarıManşet

Kutup ayısının kürküne sprey boyayla tank ismi yazdılar

0

Rusya’nın Çukotka bölgesinde çekildiği tahmin edilen bir videoda bir kutup ayısının üzerine spreyle, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi güçlerine karşı zaferinde büyük rol oynayan T-34 tankının isminin yazlığı görüldü. Durum kutup ayısının kamufle olup avlanmasına engel olacağından endişe yarattı.

Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından silinemeyen siyah sprey boyayla yazı yazılması bilim insanlarını endişelendirdi. Uzmanlar kutup ayısının avlanmak için beyaz postunu kutupların karla kaplı örtüsüne uyum sağlamak için kamuflaj özelliğini kullanamayacağını ve dolayısıyla hayatının tehlikede olacağını ifade ediyor.

 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Ağustos ayında yayınlanan raporda iklim değişikliğinden doğal ortamlarında yiyecek bulamayan kutup ayılarının son yıllarda beslenmek için yerleşim yerlerine indikleri tespit edilmişti.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Biyolojik Sorunlar Enstitüsü’nden Kıdemli Araştırmacı Anatoliy Koçnev, bilim insanlarının videonun nerede çekildiğini araştırdığını ve yazının ‘şakacılar’ tarafından yazılmış olabileceğini söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.