Kültür-SanatManşet

Belediye, ödüllü heykelleri satıp parasını ihtiyaç sahiplerine dağıtacak

0

 

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nde Belediye Meclisi, AKP ve MHP’lilerin oy çokluğu ile belediye bünyesinde bulunan heykelleri satma kararı aldı. Kararla, satılan sanat eserlerinin gelirlerinin sosyal yardım olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi. Süleymanpaşa’nın CHP’li eski Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat döneminde, ilçeye gelen dünyaca ünlü heykel sanatçılarının yöreyi ve insanını anlatan farklı temalar üzerinden yaptıkları ve her biri özgün bir eser olan heykel çalışmaları açık artırmayla satılacak.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre  AKP’li Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e tepki gösteren Tekirdağlılar, yoksullara yardım için sanat eserlernin satılmasını, “Sanat düşmanlığına kılıf uydurma çabası” olarak nitelendirirken, sanatseverler de tepkilerini “Sanatı da satışa çıkardılar” sözleriyle dile getirdi.

Heykeltıraş Nermin Sözel, “Bizim Süleymanpaşa Belediyesi ile her yıl uluslararası normlara dayalı olarak yaptığımız bir protokol söz konusu. Bu protokolde heykellerin satılamayacağına dair bir ibare var. Belediye protokole göre bu heykelleri kaldırıp depoya koyar ama satamaz. Hukuki yollara başvuracağız” dedi.

Sözel Süleymanpaşa Belediyesi’nin yaptığı sanatsal etkinlikler ile 4 yılda Avrupa Birliği’nden üç ödül aldığını kaydetti.

You may also like

Comments

Comments are closed.