TürkiyeGündemManşet

Demirtaş poliklinik kontrol önerisiyle taburcu

0

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği hastanesine sevk edilen HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın yapılan tetkiklerin ardından taburcu edildiğini açıkladı.

Demirtaş’ın avukatları 26 Kasım’da göğüs sıkışması ve nefes darlığı nedeniyle bilinci kapanan siyasetçinin, doktor sevkine rağmen Edirne Cezaevi idaresi tarafından bir haftadır hastaneye gönderilmediğini duyurmuştu. Demirtaş’ın dün hastaneye sevk edildiği bildirilmişti.

Başhekimlik gece geç saatlerde yazılı açıklama yaptı. Demirtaş’ın dün saat 17.20 civarında hastaneye getirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Selahattin Demirtaş isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda kardiyoloji, nöroloji, gastroenteroloji ve göğüs hastalıkları anabilim dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta, poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir.”

Haberi sosyal medyadan duyuran avukatı ve kardeşi Aygül Demirtaş da, Selahattin Demirtaş’ın şu an itibarıyla hayati tehlike doğuracak bir durumunun tespit edilmediğini açıkladı.

Selahattin Demirtaş, Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.