DünyaEnerjiManşet

Kömür karşıtları maden sahalarını işgal etti

0

Kömür kullanımına karşı çıkan “Ende Gelände” isimli çevre örgütü Almanya’nın Brandenburg eyaletinde bulunan Welzow-Süd maden sahasında ve Leipzig yakınlarındaki Vereinigtes Schleenhain maden sahasına girerek maden çalışmalarını engelledi. Göstericilerin bir bölümü de yine Brandenburg eyaletindeki Jänschwalde maden alanında protesto gösterileri düzenledi.

Çevre örgütü toplamda yaklaşık 4 bin göstericinin söz konusu maden sahalarındaki çalışmaları engellemek amacıyla protestolara katıldığını açıkladı. Göstericilerin bu şekilde Alman hükümetinin yetersiz gördükleri iklim politikalarını protesto ettikleri vurgulandı.

‘Madenler kapatılmalı’

Hareketin sözcüsü Johnny Parks “Kritik bir noktadayız. İklim krizini durdurabileceğimiz zaman aralığı çok hızlı bir şekilde kapanıyor” ifadelerini kullandı. Parks “Bugünkü protestomuzla madenin tamamen kapatılması gerektiğine dikkat çekiyoruz” dedi.

Jänschwalde linyit kömürü madeni, bir dizi denetimden geçemediği için mahkeme kararıyla kısıtlı bir şekilde hizmet veriyo.  Jänschwalde madeni Avrupa’nın iklim için en fazla olumsuz etkisi olan madeni olarak biliniyor.

Bir başka sözcü Sina Reisch ise Alman hükümetinin tartıştığı ve kömür kullanımına son vermeyi öngören yasanın tamamen yetersiz olduğunu savundu. Reisch kömür kullanımının bir an önce sonlandırılması gerektiğinin altını çizerken, ancak bunun faturasının sektörde çalışanların sırtına yüklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.