KadınGündemManşet

İş işten geçtikten sonra ‘müeyyide’

0

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’daki bir otelde gerçekleştirilen “Aile Hukuku Çalıştayı”na katıldı.  Gül, Eskişehir‘de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan‘ın ölümüne ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bir ilimizde defalarca kolluğa, emniyete, yargıya ve ilgili kurumlara ihbar ve şikayette bulunmasına rağmen ve tüm hikayesi bütün birimlerce bilinmesine rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Bir kadının yaşam hakkı feryat figanlar arasında gasp edildi. Herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Ayşe Tuğba Arslan, bugün aramızda olabilirdi. Onun gibi nice kadınlar, anneler, eşler aramızda olabilirdi. ’Bu can kurtarılabilirdi’ dediğimiz nice canlar zalimce cinayetlere kurban gitti. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama HSK tarafından denetlenmektedir. Bu konuda yargısal boyutuyla da en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır.”

Ne olmuştu?  

Şiddet gördüğü eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan, ölmeden 2.5 ay önce Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Çok mağdurum” demişti. Ancak Arslan’ın son çığlığı da yargı tarafından duyulmadı.

2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim’de sokak ortasında eski eşinin kasap satırıyla saldırısına uğradı. Kafasına, kollarına ve ellerine darbeler alan Arslan, 44 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.