DünyaManşet

Bolsonaro: Yangınları DiCaprio finanse etti

0

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD’li aktör Leonardo DiCaprio‘yu, ülkedeki Amazon ormanlarının yakılması için finansman sağlamakla suçladı.

Yangınların çıkarılması için Brezilya’daki sivil toplum örgütlerine para vermekle itham ettiği Dünya Doğayı Koruma Vakfı‘nın (WWF) DiCaprio’dan 500 bin dolar bağış aldığını öne süren Bolsonaro, başkanlık konutunun önünde yaptığı açıklamada “Bu Leonardo DiCaprio havalı bir adam, öyle değil mi? Amazon’un yakılması için para veriyor” dedi.

Bolsonaro, WWF’nin Brezilya’da yangınlarla mücadele için kurulan sivil toplum kuruluşları bünyesinde görev yapan itfaiyecilere, ülkedeki ormanları yakmaları ve ardından da daha fazla bağış elde edebilmek için görüntüler kaydetmeleri için para verdiğini iddia ediyor.

DiCaprio ve WWF’den yalanlama

DiCaprio, bir açıklama yaparak Bolsonaro’nun iddialarını yalanladı. Ünlü aktör, “Desteklenmeye değer olmalarına karşın, hedef alınan bu dernekleri finanse etmedik” ifadesini kullandı. WWF de DiCaprio’dan hiçbir bağış almadığını duyurdu.

Leonardo DiCaprio’nun kurduğu Earth Alliance derneği, bu yaz peş peşe çıkan yangınların ardından Amazon yağmur ormanlarının korunması için 5 milyon dolar yardım vaadinde bulunmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.