KadınManşet

Ceren Damar’ın katil zanlısı için ağırlaştırılmış müebbet istendi

0

Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel‘in, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü. Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Hikmet için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Tutuklu sanık Hasan İsmail Hikmet, “kamu görevlisini tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan yargılanıyor.

İkinci duruşma öncesi Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak duruşmanın kapalı görülmesini talep etmişti. Ceren Damar Şenel’ın babası Mustafa Damar talebe tepki göstererek, “Davanın takip edilmesini engellemek istiyorlar” demişti.

‘Asıl ihlal bu davanın kapalı kapılar ardında görülmesi’ 

Duruşma öncesinde konuşan Mustafa Damar, “Kızımın hatırasına iftira attılar yaşanan gerçek çok açık. Sanık Hikmet, planlayarak ve canice kızım Ceren’i katletti” dedi:

“Devlet erkanının taziye mesajından kızımın adına çıkarılan bilimsel dergilere, kızımın adına kütüphane açılmasından bir parka isminin verilmesine kadar 52 maddelik gerekçe sıralamış. Toplumun desteğini, mağdurun yanında duruşunu ve sosyal medya paylaşımları da eklenerek adil yargılamanın ihlal edildiğini savunuyor. Asıl ihlal bu davanın kapalı kapılar ardından görünmesidir.”

Ankara Kadın Platformu da duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar, “Erkek adalet değil gerçek adalet” pankartı taşıdı. Platform üyesi  Zeynep Tan, Türkiye’de yaşanan cinayetlere karşı, kadınları değil, failleri koruyan kararlara karşı gerçek adaleti sağlamak için burada olduklarını belirtti. Tan, “Bu şiddet eylemi göstermektedir ki Ceren Damar’ın da ilke edindiği ‘insan doğa ve toplum yararına üniversite’ hedefine ulaşmanın yolu bugün üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaktan geçmektedir” diye konuştu.

Sanık avukatı Vahit Bıçak’ın mazeret dilekçesi vererek duruşmaya gelmediği bildirildi.

Sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen duruşma savcısı, sanık Hikmet’in ilk duruşmadaki tepki çeken sözlerini hatırlatarak, “Gerçek dışı ve kendisini suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik olduğu değerlendirildi” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.