GündemManşetTürkiye

Yine Alevi evi yine çarpı işareti

0

Alevilere ait evlerin duvarına yazı yazılması ve çarpı işareti konulması saldırılarına İzmir’de bir yenisi eklendi. Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak, çarpı işareti konuldu.

Pir Haber Ajansı’nın (PİRHA) haberine göre baba Bayram Şenal, 25 yıldır bulundukları mahallede kimseyle husumetlerinin olmadığını belirterek, “Polis geldi, resimleri çekti. Önce dediler ki ‘Sarhoşların işidir’. Sonra oğlum derneği arayınca polis ‘Bir yeri aradınız mı, kimseye haber verdiniz mi? Vermeyin’ dedi. Ondan sonra bizi karakola götürdüler, ifade verdik” dedi.

‘Belediye Başkan yardımcısı tehdit etti’

Belediye başkan yardımcısının daha önce “Elimde olsa hepinizin evlerini yıktırırız” dediğini anlatan Şenal, “İkinci dönemde de 10-15 kişiyle oğlum ve benim üzerime saldırdılar, bizi darp ettiler. Rapor da var, karakoldan tutanağımız da var. Tek şüphelendiğim kişi o. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu” diye konuştu.

Şenal’ın oğlu Eren ise daha önce de benzer durumların yaşandığını hatırlatarak, bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını kaydetti.

Çelik: Hassasiyetle takip ediliyor

AKPi Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Gerek bizlere ulaşarak gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır. Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Bu toprakların kadim hikayesinin bazen hüzünlü bazen neşeli türküleriyiz hepimiz. Aleviyim , Sünniyim, Kürdüm, Türküm, Lazım, Çerkez’im, hep birlikte Türkiyeyim.”

Vali: Mezhepsel durum değil

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise polisin yaptığı araştırmaya göre söz konusu yazının herhangi bir mezhepsel durum sebebiyle olmadığını öne sürerek, “Kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir” açıklamasını yaptı. Ayyıldız, polisin çalışmasının devam ettiğini söyledi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.