YerelKadınManşet

Kadıköy sokaklarında ‘6284’ hayaleti

0

Kadıköy Belediyesi’nin kadın çalışanları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmek için farkındalık çalışması başlattı. Kadınlar, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un numarası olan “6284” sayısını ilçenin farklı noktalarına taşıdı.

Gazete Kadıköy’ün aktardığına göre, yapılan çalışmada, 6284 sayılı yasa ve yasanın dayanağı olan İstanbul Sözleşmesine dikkat çekmek için Kadıköy’ün farklı noktalarına “6284?” şeklinde grafiti ve yazılar yazıldı, afişler asıldı.

Yasayı rap müzikle anlattılar

Belediye, 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu anlatmak için bir de video hazırladı. Semt sokaklarında kadınların yürüttüğü farkındalık çalışmalarının görüntüleri rap müzik eşliğinde verilen videoda da yasa anlatılıyor.

6284 sayılı Kanun

20 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanan ve dayanağı İstanbul Sözleşmesi olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddete maruz kalan ya da şiddete uğrama ihtimali olan kadınların ve beraberindeki çocuklarının, ısrarlı takip mağduru kadınların ve şiddete maruz kalan aile bireylerinin korunmasını hedefliyor.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.