GündemEditörün SeçtikleriKadınTürkiye

Şule Çet davasında sanıklara müebbet istendi

0

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in şüpheli ölümü hakkındaki davanın beşinci duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Aralık’a erteledi.

Çağatay Aksu ve Berk Akand, “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Dördüncü duruşmada bilirkişi heyeti sanık beyanlarının gerçeklerle uyuşmadığı ifade ederek bulguların cinsel saldırıya işaret ettiğini belirtmişti.

Dava öncesi Ankara Kadın Platformu adına açıklama yapan Deniz Akıl şunları söyledi: Şule Çet başta olmak üzere bir gün işlenen tüm kadın cinayetlerinin üzerlerinin örtülmemesi için buradayız. Daha dün Isparta’da 19 yaşındaki Güleda Cankel bir erkek tarafından katledildi. Bizler, katleden erkekleri, devletin adalet sistemini teşhir etmeye devam edeceğiz. Bizler, Şule, Güleda ve katledilen her kadın arkadaşımız için isyandayız. Buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. Ta ki adalet yerini bulana kadar. Kadın cinayetleri durana kadar”

“Ceren Damarların, Şule Çetlerin ruhları sizin yakanızı bırakmayacak”

Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar ise, “Öldürülen kadınlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Tplum duyarsız, sessiz kalamaz. Kadın cinayetleri davaları başka noktalara evrilmiştir. Akıl dışı, mantık dışı, ahlak dışı, hukuk dışı yöntemlerle öldürülen Şule Çetlere, Ceren Damarlara iftiralar atılmaya, ölülerin hatıralarına saldırılmaya ve öldürülen kadınlarımızın, kızlarımızın naaşları üzerinde tepinmeye başlamışlardır. Ceren Damarların, Şule Çetlerin ruhları sizin yakanızı bırakmayacak. Biz de bırakmayacağız. Adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından grup davayı takip etmek üzere adliyeye girdi.

Duruşmada Şule Çet’in eski erkek arkadaşı Muhammet Furkan, tanık olarak dinlendi. Çet’in patronlarıyla görüşeceğini kendisine söylediğini anlatan Furkan, ertesi sabah ölüm haberini aldığını belirtti. Genç kadının psikolojisinin iyi olduğunu, düzenli ilaç kulanmadığını söyleyen Frkan, “En son görüşmemizde de çok neşeliydi. Çok mutluyduk” dedi.

‘Ya beraber çıkarız ya beraber batarız’

Davada sanık Çağatay Aksu‘nun Berk Akand‘a yazdığı mektuplar dosyaya sunuldu. İddiaya göre sanık Aksu mektuplarda Akand’a, Çağatay Berk’e mektuplarda ‘ağzını sıkı tut’ diyerek, “Ya beraber çıkarız ya beraber batarız” yazdı. Aksu ise mektuplarda Akand’a dosya hakkında soru sorduğunu iddia ediyor.

Sanık Akand: İçim de vicdanım da rahat

Müebbet hapis cezası istenen esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını sunan Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikli hallerinden cezalandırılmalarını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

Yıldrım’ın ardından beyanda bulunan sanık Çağatay Aksu ise, kendini çok zor tuttuğunu belirterek, “Bizim suçu işlemediğimiz ortada” dedi. Berk Akand ise “İçim de vicdanım da rahat” ifadelerini kullandı. Sanık vekili avukat Hüseyin Ayan, delillerin Şule’nin intiharını ortaya koyduğunu kaydetti.

Sanık avukatı: Çet, gezip tozan biriydi

Sanık avukatı ise Şule Çet’in gezip tozan birisi olduğunu ve ailesinin gönderdiği pararnın böyle bir hayat yaşamaya yetmeyeceğini söyledi. Sosyal medya baskısı sebebi ile sanık Berk Akand’ın tutuklandığını iddia eden avukat Akand’ın tahliyesini talep etti.

Mahkeme, Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk hallerinin devamına, ve 4 Aralık’ta gerçekleşecek karar duruşmasına kadar vakit verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.