GündemManşetTürkiye

Rusya: Türkiye’nin yeni operasyon söylemi şaşkınlık verici

0

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türk yetkililerin Suriye‘nin kuzeyine yeni operasyon yapılabileceği yönündeki ifadelerinin ‘şaşkınlık’ yarattığı belirtildi. Rus Savunma Bakanlığı açıklamasında “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatması durumu daha da kötüleştirebilir” denildi.

Rusya’nın Türkiye sınırından Kürt grupların çıkarılmasına ilişkin  tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Rusya’nın Türkiye ile olan 22 Ekim tarihli Soçi mutabakatının hükümlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini hatırlatmak isteriz” dedi.

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya mutabakata uymadı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya’nın Suriye’nin kuzeyi için imzalanan mutabakatlara uymadığını belirterek, “Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız” demişti.

Çavuşoğlu şöyle konuşmuştu: “Sonuçta burada biz iki ülkeyle de beş gün içinde mutabakata vardık. ABD ve Rusya mutabakatın gereğini yaptılar mı hayır yapmadılar. Yapılması lazım çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Burada netice alamazsak tıpkı Amerika ile yaptığımız gibi yine gereğini yapacağız terör tehdidini mutlaka temizlememiz lazım.”

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.