Avrupa'da Yeşil DalgaDünyaManşet

Birleşik Krallık seçimlerine ‘Yeşil Yeni Düzen’ damgası

0

Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi’nin 2030 yılındaki karbonsuzlaşma hedefini ön plana çıkarması konusunda ön ayak olan bir kampanya grubu, kendi genel seçimler kampanyasını başlatıyor.

50 yerel grup ağının oluşturduğu Yeşil Yeni Düzen için İşçi Partisi (Labour GND), Jeremy Corbyn’in “iklim seçimini” kazanması için parti üyelerini harekete geçirmeyi ve üyelerinin gücünü kullanmayı planlıyor. Hareket, 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerindeki ulusal eylem haftası kapsamında, İşçi Partisi aktivistleri ile kapı kapı dolaşarak bölge sakinlerinden oy isteyecek.

Labour GND yeni temsilcilerine ya da iklim politikası hakkında daha önce tecrübesi olmayan yardımcı olabilmek adına bir kaynak bankası kurdu. Seçim kampanyası süresince temsilcilere verilen paketin içerisinde bir eğitim rehberi, bir günü nasıl planlayacaklarına dair öneriler ve bir senaryo yer alıyor.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn.

Kampanya grubu ayrıca partinin yeşil endüstriyel devrim planının yeni kitlelere ulaştırılmasına yardımcı olması için grafik tasarımcılar, sanatçılar ve video grafikerlerden oluşan “dijital bir iklim ordusu” kurmayı hedefliyor.

YouGov tarafından yapılan en son anket araştırmasına göre ülkedeki yetişkinlerin %56’sı 2030 yılında tamamen karbonsuzlaşmayı destekliyor ve tüm yaş grupları arasında bu hedefi destekleyenler çoğunluğu oluşturuyor.

Bu araştırmayı referans gösteren Labour GND sözcüsü Lauren Townsend şunları söyledi:  “Son anketler insanların iklim konusunda şu anda radikal eyleme geçilmesini istediğini gösteriyor. Bu iklim seçiminde, ekonomiyi 2030 yılında karbonsuzlaştırma ve bir üst seviyeye taşıma konusunda sadece bir partinin eğilimi var, o da İşçi Partisi. İşçi Partisi’nin yeşil endüstri devrimi iklim krizi odaklı çözümler yaratırken daha adil, daha eşitlikçi ve refahı daha yüksek bir toplum kurmayı öngörüyor.”

İşçi Partisi konferansı 2030 yılında net sıfır karbon emisyonu planını oyladı. Liberal Demokratlar’ın 2045, Muhafazakar Parti’nin (Tories) ise  2050 için hedefi bulunuyor.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.