TürkiyeManşet

Rabia Naz’ın babası ve gazeteciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

0

Gözaltındaki gazeteci Canan Coşkun ve KHK TV muhabiri Tuğba Demir ile belgeselci Kazım Kızıl ile 2018’de evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan‘ın babası Şaban Vatan hakimlik sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hepsi hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve tanığın evine yaklaşmama tedbiri uygulanmasına kararı verildi.

Tehdit ve şantaj iddiası

Coşkun, Demir ve Kızıl, Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere kurulan TBMM araştırma komisyonunun faaliyetlerini takip etmek için bulundukları Giresun, Eynesil’de gözaltına alınmışlardı.

Giresun Valiliği, kişilerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapmış, gerekçe olarak Rabia Naz’ın davasında bir yıl sonra ifadesini değiştiren tanık Mürsel Küçükal’a yönelik tehdit ve şantaj iddiasını göstermişti.

‘Kendilerini komisyon üyesi olarak tanıttılar’

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 13 Kasım günü E.K isimli bir kişi 155 polis imdat hattını arayıp, “Ören yolu Dedeli Küme Evleri üst kısmında bir inilti ve bağırma sesleri” duyduğunu ihbar etti. Bunun üzerine adrese polis ekipleri gönderildi. Açıklamaya göre, Mürsel Küçükal beyanında kendisinin komisyon üyelerinin kendisini beklediğini söyleyerek Canan Coşkun tarafından kandırılarak Rabia Naz olayının yaşandığı mekâna götürüldüğünü belirtti.

Tanık, sonrasında Rabia Naz’ın nasıl süründüğünü zorla göstermesini istediklerini, kendisinin korkudan yere yatarak defalarca süründürüldüğünü, akabinde Şaban Vatan ve yanında bulananların kendisini pimapen atölyesine soktuklarını tehdit ve gözdağında bulunduklarını belirtti.

Coşkun: Tüm materyallerimize el konuldu

Gazeteci Canan Coşkun ise ifadesinde, haber amaçlı evine gittikleri Küçükal’ın kendilerini Rabia Naz’ın bulunduğu yere götürerek, yeni ifadesi doğrultusunda anlatımlarda bulunduğunu, bu sırada karşılaştıkları Şaban Vatan’la tartışma yaşanması sonrası olay yerinden ayrıldıklarını söyledi. Coşkun, ses kayıtlarına bakılması halinde de beyanlarının doğruluğunun anlaşılacağını ifade etti. bianet’e konuşan Coşkun; taşınabilir modem, cep telefonu, bilgisayar, power bank, fotoğraf makinesi gibi tüm dijital materyale ve çekilen videolara el konulduğunu söyledi.

‘Gazeteciler olayın aydınlatılması için orada’

Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerini Araştırmak İçin Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu CHP Grubu Üyeleri Jale Nur Süllü, Sevda Erden Kılıç ve Necati Tığlı, yaşanan gözaltılar sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.  Yaptıkları yazılı açıklamada, “TBMM Araştırma Komisyonumuz gibi, gazeteciler Coşkun ve Kızıl da olayın aydınlatılması ve halkın gerçeklerden haberdar olması için ilçede bulunuyordu. Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasında birincil sorumluluğu olan savcılığın, halkın haber alma hakkına hizmet eden bu gazetecileri gözaltına alması kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.