TürkiyeManşet

HDP’li dört belediyeye daha kayyım atandı

0

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken , Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik, Şırnak İdil Belediye Başkanı Songül Erden ve Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belediyesi Başkanı Orhan Çelebi haklarındaki terör soruşturması kapsamında görevlerinden alındı.

Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi Tunceli’de HDP’nin kazandığı tek beldeydi.

Kayyımlar kaymakam

Yenişehir Belediye Başkanlığı’na Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Hazro Belediye Başkanlığı’na Hazro Kaymakamı Ali Öner, Şırnak’ın İdil Belediye Başkanlığı’na İdil Kaymakamı Zafer Sağ, Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi Başkanlığı’na Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu kayyım olarak atandı.

Orhan Çelebi’nin “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 3 yıl 4 ay hapse çarptırılması ve aynı suçtan hakkında başka bir soruşturma yürütülmesi nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çelebi, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasına ilişkin mahkumiyet kararı göz önünde bulundurularak Anayasanın 127.maddesi ile 5393 sayılı “Belediye Kanunu”nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının 12 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu’nun 46. maddesi kapsamında Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu, Akpazar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Diyarbakır Valiliği de görevden alınan iki belediye başkanı; Belgin Diken ve Ahmet Çevik’in “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla soruşturulduğunu açıkladı.

31 Mart seçimlerinden bu yana (13 Kasım 2019) kayyım atanan HDP’li belediyeler şöyle:

  1. Diyarbakır Büyükşehir
  2. Mardin Büyükşehir
  3. Van Büyükşehir
  4. Hakkari
  5. Yüksekova
  6. Kulp
  7. Kayapınar
  8. Bismil
  9. Kocaköy
  10. Karayazı
  11. Nusaybin
  12. Erciş
  13. Cizre
  14. Saray
  15. Kızıltepe
  16. İpekyolu
  17. Yenişehir
  18. Hazro
  19. İdil
  20. Akpazar

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.