Yeşil GündemManşet

Greta Thunberg kendini Madrid’e götürecek tekneyi buldu

0

Halen Amerika kıtasında bulunan iklim aktivisti Greta Thunberg, Şili‘de çıkan olaylar yüzünden İspanya’nın Madrid kentine taşınan COP 25 İklim Değişikliği Konferansı‘na katılabilmek için talep ettiği yolculuk desteğini buldu. Thunberg, sosyal medya hesabından, Avustralyalı ve İngiliz bir grubun teknesiyle Atlantik Okyanusu‘nu geçerken, kendisini de Avrupa’ya götüreceğini açıkladı:

“Madrid’teki COP25 katılabileceğimi söylemekten mutluluk duyuyorum. 24 feet’lik Fransız katamaranı La Vogabonde ile ABD, Virginia’dan denize açılma teklifi aldım. İki Avusturyalı; Riley Whitlum Eleyna Carausu ile İngiltere’den  Nikki Henderson, Atlantik Okyanusu’nu geçerken beni de yanlarına alacaklar. Yarın sabah Avrupa’ya yelken açıyoruz.”

Şili’de yapılması planlanan COP25 İklim Değişikliği Konferansı,  protestolar gerekçe gösterilerek Şili yönetimi tarafından iptal edilmiş; zirvenin yeni adresi İspanya’nın Madrid şehri olmuştu.

ABD’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi’ne uçak kullanmamak için güneş enerjisiyle çalışan bir yarış teknesiyle giden ve oradan Güney Amerika’ya geçmeyi planlayan  Greta Thunberg’in planları da son anda değişince, sosyal medya hesabından tekrar Avrupa’ya dönebilmek için yardım istemişti. Thunberg; “Dünyanın yarısında yanlış yönde yolculuk yapmışım. Şimdi kasım ayında Atlantik’i geçmenin bir yolunu bulmalıyım. Biri ulaşım konusunda bana yardım edebilirse minnettar olurum” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.