DünyaManşet

Paris’te onbinlerce kişi İslamofobi’ye karşı yürüdü

0

Fransa‘nın başkenti Paris‘te İslamofobi karşıtı yürüyüş, geçtiğimiz hafta sonu politikacılardan sanatçılara on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Protesto yürüyüşü, hak örgütlerinin çağrısıyla “İslam korkusuna dur demek” için öğle saatlerinde Paris’teki Gard du Nord‘dan başladı.

Yürüyüşe çağrı yapanlardan biri de sol görüşlü Boyun Eğmeyen Fransa (La France Insoumise) Partisi Lideri Jean-Luc Mélenchon‘du. Mélenchon yürüyüş öncesi düzenlenen basın toplantısında, “Bu gösteride yer alarak Fransa’nın bir Fransız Cumhuriyeti olarak var olmasına yardım etme duygusuyla hareket ediyoruz” dedi.

Fransa’nın aşırı sağcı partisi ‘Ulusal Birleşme Hareketi’ (RN) Lideri Marine Le Pen ise Müslümanlara yönelik nefret eylemlerini kınamayı amaçlayan yürüyüşü, “İslamcılarla iş birliği” olarak nitelendirdi.

Yürüyüş sırasında kadın hakları örgütü FEMEN temsilcisi bir kadın, üstsüz protesto gösterisi yaptı. Protestocu kadın, diğer göstericiler tarafından önü kapatılarak engellendi.

Protestocular yürüyüş esnasında “Sorun çıkaran Müslümanlar değil, nefret eden İslamofobikler”, “İslamofobi’ye hayır” gibi sloganlar attı. Yürüyüş, Fransa’da son zamanlarda yaşanan Bayonne cami saldırısı ve başörtüsü tartışmalarının ardından düzenlendi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.