TürkiyeManşet

HDP’li eşbaşkanlar ve HDK eşsözcüsü gözaltına alındı

0

31 Mart’ta yapılan seçimlerde yüzde 54,47 oy alarak İpekyolu Belediyesi’nde göreve başlayan HDP’li eşbaşkanlar Azim Yacan ve Şehsade Kurt gözaltına alındı. Van’da ev baskını sonucu gözaltına alınan siyasetçiler İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltı gerekçesi olarak ise haklarındaki “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma” suçlaması gösterildi. Gözaltı sonrasında belediye binasına giren polis giriş çıkışları kapatarak, binada arama yaptı.

HDK eşsözcüsü de gözaltında

Aynı gün içerisinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da evine sabah polis baskını düzenlendi. Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Şenoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

Şenoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin HDK Genel Merkezi‘nde bir basın açıklaması düzenleyen HDK, “Yaşadığımız ülkede eşitlikçi özgürlükçü onurlu bir yaşamı inşa etmek için çalışıyoruz. Hükümeti ne yaparsa yapsın biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.