EkolojiManşet

Burdur Gölü’nde yas var

0

Kendisinden üç gün boyunca haber alınamayan Yönetmen Mehmet Şafak Türkel, Burdur- Antalya karayolunun 2. kilometresindeki ormanlık alanda ölü bulundu. Çevreci yönetmen, Burdur Gölü‘nün kurumasına dikkat çekmek için “Göle Yas” belgeseli çekiyordu.

Not bırakıp evden ayrıldı

Çarşamba günü, yönetmenden haber alamayan ailesi durumu, polise bildirip kayıp başvurusunda bulunmuştu. Babası, Hasan Türkel oğlunun not bırakarak evden ayrıldığını bildirdi. Polis ekipleri Türkel’i arama çalışmalarının sonucunda, ait cansız bedeni ormanlık alandaki dere yatağında buldu. Türkel’in bedeni, savcının incelemesinin ardından ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otopsi sonrasında yönetmenin kesin ölüm sebebine ilişkin bir açıklama yapılmazken, çalışma arkadaşı Sümer Ezgü Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda “Şafak Türkel yaşamını sonlandırmış. Yaşam mücadelesi ve ayakta kalabilme çabasında girdiği bu bunalımın nedeni, sanatçının kaderi olmamalı” ifadelerini kullandı.

Pazar günü Türkel için Ulu Camii‘nde öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenazeye Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, ailesi ve arkadaşları katıldı. Türkel, Sultandere Mezarlığı‘na defnedildi

Mehmet Şafak Türkel

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan Mehmet Şafak Türkel, 2001 yılından itibaren 20’den fazla dans filmi, kısa film ve belgesel film çekti. Yerli ve yabancı festivallere katılan ve ödüller alan Türkel, su seviyesi azalan Burdur Gölü’ne dikkati çekmek için hazırlanan Göle Yas (Song of the Lake) belgeselinin yönetmenliğini üstlenirken, Göle Hayat Derneği’nin de kurucu başkanı olarak görev aldı. Burdur Gölü‘nde çekimlere başlayan Türkel, göle olan ilgiyi artırmak ve kurumasına dikkat çekmek için yıl boyunca her ay ünlü bir sanatçıya klip çekecekti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.