EkolojiManşet

Kazdağları’nda devam eden ağaç kesimleri için suç duyurusu

0

Kirazlı Altın Madeni’ndeki işletme ruhsatının yenilenmemesine rağmen alana su temin edilecek barajda ve su hattında inşaatların devam etmesi ve ağaçların kesilmesi üzerine Her Yer Kazdağları, Çanakkale Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunuldu.

Kazdağları’nda protestolara neden olan Kanada merkezli Alamos Gold ve yerli ortağı Doğu Biga Madencilik’in 13 Ekim’de dolan maden arama ruhsatı yenilenmemiş, şirket faaliyetlerini askıya alacağını duyurmuştu. Ancak alanda çadırlı nöbete devam eden eylemciler ağaç kesimlerinin sürdüğünü çektikleri videolar ile belgelemişti.

Her Yer Kazdağları tarafından yapılan suç duyurusuna Kazdağları İstanbul Dayanışması da destek verdi.  Çanakkale Adliyesi önünde konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün burada sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunan vatandaşlar olarak, 13 Ekim’de işletme ruhsat süresi dolan ve yenilenmeyen Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Sahası’nda belgelediğimiz ağaç kesimlerinin suç duyurusu için Çanakkale Adliyesi’ndeyiz. Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik‘in Kirazlı Altın ve Gümüş Madenciliği Projesi‘nin 82225 numaralı işletme ruhsatının süresi 13 Ekim 2019 tahininde son bulmuş ve yenilenmemiştir. Buna rağmen 24 Ekim 2019 tarihinde maden sahasında ağaç kesimlerine devam ettikleri görülmüştür.

Anayasanın 56. Maddesi‘ne dayanarak, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımızı savunuyor ve Kazdağları’mızda yapılan tüm katliamların takipçisi olacağımızı tekrar dile getiriyoruz. Yetkililerden Alamos Gold‘un ve Doğu Biga Madencilik‘in hukuksuz olarak gerçekleştirdiği ağaç kesimlerine son verilmesini ve haklarında yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.