ManşetSpor

Şahika Ercümen mağaraya paletsiz dalışta dünya kadınlar rekorunu kırdı

0

Paletsiz şekilde tek nefeste 100 metre sınırını aşan Şahika Ercümen, 90 metre sınırındaki dünya rekorunun aşarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girmeye hak kazandı.

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Mersin‘deki Gilindire Mağarası‘nda yaptığı dalışta paletsiz kategoride kadınlar dünya rekorunu kırdı. Paletsiz şekilde tek nefeste 100 metre sınırını aşan Ercümen, 90 metre sınırındaki dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Böylece, Guinness Dünya Rekorları Kitabı‘na girmeye hak kazandı.

100 metreye dalan sporcu, günlerdir antrenman yaptığı zorlu mağarada sabahın erken saatlerinden itibaren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı‘nın desteklediği rekor denemesi için suya daldı.

Antrenman öncesi yaptığı açıklamada Ercümen, mağaranın şaşırtıcı olduğunu söylemiş ve “Bu mağara bizi çok etkiledi. Dünyanın özel yerlerinden biri. Ülkemizde böyle doğal güzellik varken biz bunu niye dünyaya tanıtmayalım? Böyle bir mağarayı hiçbir yerde görmedim, duymadım. Yerin metrelerce altına iniyoruz. Çöldeki vahalar, seraplar gibi bir anda karşımıza çok güzel su birikintisi çıkıyor” demişti.

Şahika Ercümen, dünya rekorlarının yanı sıra 1998‘den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında ulusal ve uluslararası 100‘ün üzerinde madalya, çeşitli özel ödüller, kupalar, birçok Türkiye Rekoru elde etti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.