Kültür-SanatManşet

New York’ta bir göç sergisi: Unframed

0

Newyork’ta tasarım ve mimarinin ayı olarak tanımlanan ekim etkinliklerinde (archtober) en dikkat çeken sergilerden biri Fransız sanatçı JR’ın, Ellis Adası’ndaki karantinayı resmettiği Unframed-Çerçevesiz.

New York’ta ekim ayı süresince tasarım ve mimari alanlarda çeşitli sergiler ve etkinlikler düzenleniyor. Tasarımın ve mimarinin ayı (archtober) olarak nitelendirilen bu ayda, birçok başarılı eser şehrin çeşitli bölgelerinde izleyicisiyle buluşuyor.

Designboom’un aktardığına göre, bu süreçte en dikkat çeken sergilerden biri, Fransız sanatçı JR’ın daimi sergisi olan ‘Unframed’ (Çerçevesiz). 19’uncu yüzyılın sonları ile 20’inci yüzyılın başlarında ABD’ye gelen göçmenlerin ilk durağı olan Ellis Adası’nda açılan sergi turunda izleyiciler, yerleşmek için ABD’ye gelen göçmenlerin sağlık kontrollerinin yapıldığı hastanenin terk edilmişliğine tanık oluyor.

İzleyiciler tur esnasında hastane koğuşlarını, otopsi odalarını ve halka kapalı olan diğer bölgeleri gezerken kentin göç olgusuyla da bir kez daha yüzleşme olanağı buluyor.  Sergi, yıl boyunca hafta sonları gezilebilecek.

Dünyanın dört bir yanından ABD’ye göç eden insanların geride bıraktıkları, aileleri, kendileriyle birlikte getirdikleri ile oluşan modern Amerikan kültürünü yansıtmaya çalıştığını söyleyen JR, bunu insanların hikayelerini sanatla yorumlama fırsatı olarak değerlendiriyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.