Kültür-SanatManşet

İçinden tren geçmeyen gar: Haydarpaşa

0

Kadıköy’ün en önemli kültürel miraslarından Haydarpaşa Garı’nın kapalı olduğu döneme ait fotoğraflardan oluşan sergi bugün açılıyor.

Haydarpaşa Garı‘nın tren yolculuklarına kapatılmasının ardından geçen üç yıllık süreci anlatan fotoğraf sergisi “İçinden Tren Geçmeyen Gar – Haydarpaşa”,  bugün (26 Ekim) Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Kadıköy’ün en önemli kültürel miraslarından biri olan Haydarpaşa Garı’nın kapalı olduğu dönemi fotoğraflayan Hatice Ezgi Özçelik, “Haydarpaşa’yı çekerken biri yanıma yaklaşıp, ‘Niye çekiyorsun ki, içinden tren geçmeyen gar artık burası’ dedi. Bu ifade beni çok etkiledi, serginin adı da buradan geliyor” dedi.

20 fotoğraftan oluşan sergi, 1 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Gar binasının yanı sıra endüstriyel mirasın parçaları olan diğer yapıların ve atıllaştırılan Haydarpaşa Gar sahasının fotoğrafları da yer alıyor.

Gara yönelik belirsizliğin kendisini üzdüğünü söyleyen Özçelik, serginin projesinin ilk etabı olduğunu belirterek garın yeniden asli işlevine döndükten sonra belgelemeye devam edeceğini söyledi. “İçinden Tren Geçmeyen Gar – Haydarpaşa” sergisi 18 Nisan 2020’de Beyoğlu’nda İFSAK Galeri‘de de izleyiciyle buluşacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.