EkolojiManşet

Mitinge iptal ağaç kesimine devam

0

26 Ekim Cumartesi günü Ankara’da düzenlenecek ve Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle geniş katılım sağlanması planlanan “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz” mitingi,  Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Ekoloji Birliği, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin çağrı yaptığı mitingin yasaklanma gerekçesi olarak ise 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi gösterildi.

Süheyla Doğan: Son gün iptal ettiler

Konuyla ilgili Yeşil Gazete’ye konuşan Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu Eş Sözcüsü Süheyla Doğan, izin başvurularının son güne kadar bekletildiğini söyledi ve “Yasaklanmasını doğru bulmuyoruz ama son gün iptal etmelerini ise hiç doğru bulmuyoruz” eleştirisinde bulundu.

Coşkun Özbucak: Demokrasi oyunu oynuyorlar çünkü korkuyorlar

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak ise bu akşam mitinge katılım için yola çıkacak otobüsleri son anda iptal ettiklerini belirtti. “Mitinglere izin vermiyorlar, yasaklamalar getiriyorlar, demokrasi oyunu oynuyorlar çünkü korkuyorlar” diyen Özbucak, “Miting yerine her yerel kendi bulundukları yerde, açık veya kapalı mekânda basın açıklaması yapacak” dedi.

Ekoloji Birliği: Yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaklar

Ekoloji Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullandı: “Yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle DUR demeye devam edeceğiz.” Birlik Yürütme Kurulu, TÜM BEL SEN Genel Merkezi’nde 26 Ekim 2019 tarihinde saat 13.00’da basın açıklaması gerçekleştirecek.

Kazdağları’nda ağaç kesimi sürüyor

Kazdağları Kardeşliği tarafından yapılan paylaşımda ise Alamos Gold’un ruhsatı yenilenmeyen maden sahasında ağaç kesimi yapıldığı gösterildi. Ağaç kesiminin Orman Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Süheyla Doğan, “Orman Bakanlığı’nın maden sahasını işletecek şirkete ağaçları kesili olarak verme taahhütü var. Ancak şirketin ruhsatı iptal edilmesine rağmen faaliyetler durdurulmamış. Konuyla ilgili bakanlığa yönelik çağrılarımız ve protestolarımız olacak” diye konuştu.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.