ManşetTürkiye

Selçuk Mızraklı tutuklandı

0

Diyarbakır’da dün gözaltına alınan dört belediye başkanı bugün adliyeye sevkedildi. Daha önce yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkemece ‘örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesine getirilen Mızraklı ve Ayaz, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesi alınan ve  ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla suçlanan Mızraklı, ‘örgüt üyeliği’nden tutuklandı. ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlamalarıyla ifadesi alınan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mızraklı’nın avukatları, “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hakim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” açıklaması yaptı.

Dün gözaltına alınan Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer de emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardında Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.